Soluții inovatoare în amenajarea bucătăriei

Amenajarea bucătăriei joacă un rol deosebit în crearea unui spațiu organizat, funcțional, durabil și deosebit. Arhitecții și designerii caută să integreze aceste aspecte în proiectele de amenajare a bucătăriilor pentru a transforma gătitul într-o experiență excepțională.

Astăzi, bucătăria nu mai este doar un simplu loc de gătit, ci un spațiu în care familia se reunește, ia masa și socializează. De aceea, sunt necesare soluții inovatoare pentru a amenaja o bucătărie confortabilă și spațioasă pentru astfel de activități. Descoperă, mai jos, care sunt tendințele pieței, ce elemente trebuie să iei în considerare și ce soluții inovatoare există pentru amenajarea bucătăriei.

Tendințe în amenajarea unei bucătării

Tendințele de amenajare a bucătăriei se învârt în jurul a 3 principii de bază:

1. Personalizarea experienței de gătit și servit masa
Gătitul și servitul mesei vor fi adaptate nevoilor și alegerilor fiecărui individ. Mix-ul de elemente arhitecturale cu tehnologia va inspira consumatorul să creeze experiențe cu adevărat memorabile.

2. Mai puțin efort în prepararea rețetelor și mai mult timp petrecut cu cei dragi
Studiile arată că, în general, consumatorii caută rețete 2-3 ori pe săptămână, iar cea mai dificilă parte este alegerea. Pe lângă asta, timpul dedicat preparării joacă un rol la fel de important. De aceea, un mediu care prezintă flexibilitate și dispune de soluții inteligente va stimula această tendință.

3. Sustenabilitate
Consumatorii prezintă un nivel ridicat de:

 • Interes de a găti și consuma alimente sănătoase și hrănitoare;
 • Grad de conștientizare a siguranței alimentare și a importanței combaterii deșeurilor alimentare.

Noile tehnologii au un mare potențial pentru a aborda aceste probleme. Materiale antibacteriene, sisteme inteligente de control sau de filtrare a apei sunt elemente care ajută indivizii să aibă o viață sustenabilă.

Culori și finisaje

Culorile și finisajele produc efecte diferite. Ambianța unei camere și designul general al locuinței depind de aceste elemente. Trecerea de la o suprafață lucioasă la una mată sau una de lemn veritabil poate modifica modul în care se simte o cameră.

Din fericire, există o gamă variată de culori și finisaje care pot fi incluse în amenajarea unei bucătării, dar trebuie evident să ții cont de stilul de design abordat. Evoluția tehnologiilor din spatele procesării materialelor, a permis producția unor articole de amenajare a unei bucătării care să se potrivească oricărui stil de amenajare. Este și cazul canturilor Rehau care, remarcându-se prin fiabilitate, flexibilitate și spirit inovator, reușesc să se integreze perfect în designul bucătăriei tale de vis.

Cu adezivi clasici sau strat funcțional până la tehnologia laser fără adezivi, canturile Rehau pot fi:
 • Unice – canturi cu un aspect uniform, disponibile în peste 800 de culori.
 • Decorative – canturi de contrast, cu efect de lemn fin, combinații de design artistic, detalii strălucitoare metalice sau din piatră.
 • Lucioase tip oglindă – cu un nivel de peste 85 grade de luciu, canturile se remarcă printr-o suprafață netedă, aspect omogen, culori variate și un stil elegant.
 • Mate – Nivelul sub 6 grade de luciu previne zgârieturile și depunerea amprentelor pe aceste canturi;
 • Din sticlă – canturile prezintă rezistență la factori mecanici, efect de adâncime și disponibilitate în culori.
 • Translucide – utile mai ales în decorarea blaturilor sau panourilor iluminate, aceste canturi transformă mobilierul bucătăriei în adevărate spații de prezentare;
 • Cu optică 3D – remarcându-se printr-un efect de adâncime 3D, aceste canturi adaugă un strop de stil amenajării bucătăriei;
 • Cu aspect metalic – cu folie din metal laminat (aluminiu rece/ inox de înaltă calitate), canturile oferă un nivel sporit de eleganță și profesionalism; Accent – pentru stiluri de amenajare creative, Rehau îți pune la dispoziție canturi care atrag atenția asupra lor prin conceptul abordat;
 • Din lemn veritabil – aceste canturi creează o ambianță naturală și originală în bucătăria ta. 

În amenajarea bucătăriei, plintele de soclu sunt la fel de esențiale ca parchetul, jucând un rol atât estetic, cât și funcțional (maschează cabluri sau alte lucruri care nu se doresc a fi văzute). Plintele Rehau se caracterizează prin:

 • Nivel semnificativ de impermeabilitate la murdărie și umiditate;
 • Sistem de fixare cu cleme metalice;
 • Gamă variată de finisaje și culori (neted, periat, oțel inoxidabil periat, alb, gri argintiu, negru, stejar rustic);
 • Opțiuni personalizate în funcție de cerințele proiectului.

Sistemul de depozitare

Depozitarea este un element extrem de important pentru orice bucătărie. O bucătărie nu este corespunzător amenajată dacă este dificil de utilizat sau are un spațiu de depozitare deficitar.

Dacă îți dorești să ai totul la îndemână (să găsești, să scoți, să utilizezi și să depozitezi în siguranță), specialiștii pun la dispoziție opțiuni inteligente de depozitare și economisire a spațiului.

Una dintre soluții este reprezentată de amenajarea mobilierului pe de depozitare, pe un singur perete al bucătăriei. Totodată, nu uita de dulapurile sau vitrinele suspendate. Principalul avantaj constă în faptul că vei economisi enorm de mult spațiu, lăsând loc și pentru a amenaja o insulă de bucătărie sau un loc de servit masa.

De asemenea, mobilierul de bucătărie poate fi realizat din materiale inovatoare sustenabile care să furnizeze siguranță, rezistență la zgârieturi și șocuri și un aspect plăcut bucătăriei. Un astfel de material este Rauvisio crystal, o sticlă polimerică inteligentă deosebit de puternică și elegantă.

O soluție pentru a facilita fluxul din bucătărie și pentru a maximiza spațiul este aceea de a alege sisteme de închidere inovatoare, cum sunt ușile tip flip-door sau ușile-rulou. Acestea pot fi realizate din numeroase materiale și culori pentru a se potrivi stilului de amenajare abordat în bucătărie. Cu deschidere pe verticală, ori pe orizontală, aceste uși prezintă următoarele beneficii:

 • Sunt caracterizate de un nivel ridicat de rezistență la zgârieturi, impact și umiditate;
 • Devin piese statement în decorul bucătăriei;
 • Permit o manevrare facilă și rapidă, chiar și atunci când ai mâinile ocupate.
 • Curățarea lor nu implică măsuri complicate.

Sistemul de alimentare cu apă

În condițiile în care tehnologia evoluează cu pași repezi, bucătăria cade și ea sub incidența efectelor digitalizării și inovațiilor de amenajare și decor.

Din motive ecologice, dar și din perspectiva eficientizării și economisirii, tot mai multe persoane aleg să își tehnologizeze chiar și sistemul de alimentare cu apă.  De exemplu, bateria de bucătărie RE.SOURCE nu doar că oferă apă rece sau fierbinte, ci o și filtrează sau o face carbogazificată doar cu ajutorul unui ecran touch smart. În plus, posibilitatea de rotire la 360 de grade a robinetului permite flexibilitate maximă și accesibilitate

Un alt mod de tehnologizare este apelarea la un sistem inteligent de control al apei, care diminuează consecințele pagubelor generate de apă. Avantajul major al unui astfel de sistem este faptul că, nu doar reduce aceste consecințe, ci și atenționează utilizatorul de posibile defecțiuni ale instalației sau de eventuale scurgeri cu ajutorul unei aplicații pe smartphone.

Pentru amenajarea bucătăriei tale, descoperă pe  www.rehau.ro  o gamă variată de soluții inteligente care să-ți facă viața mai ușoară și mai sustenabilă.

Articole asemănătoare


Întrebări frecvente

Mai jos prezentăm cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul anilor din partea beneficiarilor, partenerilor și colaboratorilor. […]

Avantajele încălzirii în pardoseală.

Tema de astăzi. Avantajele încălzirii în pardoseală. Activăm în acest domeniu de 24 de ani. În tot acest timp, primim […]

AMBER GARDENS – eficiența energetică

AMBER GARDENS – eficiența energetică Pro Instal Grup prezintă cu bucurie și mândrie unul dintre proiectele rezidențiale de top în […]

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale – cele mai bune soluții de la REHAU Numărul spațiilor industriale a crescut constant în […]

WhatsApp