Tema de astăzi. Avantajele încălzirii în pardoseală.

Activăm în acest domeniu de 24 de ani. În tot acest timp, primim două întrebări care se repetă cu frecvență mare. Ne-am gândit să facem un articol informativ pentru a răspunde direct la una dintre întrebări și indirect la cealaltă.

Întrebările la care răspundem mereu, întrebări pertinente al căror răspuns este chiar important, sunt:

  • Am auzit că este bun și că cei din străinătate folosesc mereu încălzirea în pardoseală, dar de ce aș pune și eu? Care sunt beneficiile?
  • Cât costă?

Articolul de astăzi tratează subiectul avantajelor unei soluții performante de încălzire în pardoseală.

Sunt mai multe avantaje decât cei mai mulți clienți se așteaptă, judecând după reacția lor în momentul consultanței pentru alegerea celei mai potrivite soluții pentru ei.

Să trecem direct la treabă și să enumerăm cele mai importante avantaje, confirmate și reconfirmate de toți cei le folosesc de ani de zile.

1. Pe termen lung ai reducere cu 25-40% la costurile de încălzire. Uneori chiar și până la 50%.

Mai jos sunt câteva motive pentru care există diferențe semnificative în costul de încălzire a unui spațiu folosind încălzirea în pardoseală. Ce este de reținut este că în aproximativ 3-4 ani se amortizează diferența inițială de cost între soluția aceasta față de cea de încălzire cu radiatoare. Costul initial al încălzirii în pardoseală este mai mare. Această diferență se topește rapid, cu fiecare lună rece, în aproximativ 3-4 ani. Această estimare este rezultată în urma unor calcule făcute de producători, de noi dar și chiar de către clienți, cei care folosesc de ani de zile. După acești 3-4 ani, diferența de cost dintre încălzirea în pardoseală și cea în varianta clasică devine profit sau economie pentru tine și pentru familia ta.

Termen lung înseamnă durata de viață pentru exploatarea soluției de încălzire în pardoseală. Unul dintre cei mai mari producători de astfel de soluții, estimează că durata de viața a unei astfel de soluții este de 50 de ani. Clienții noștri care sunt interesați de încălzirea în pardoseală sunt sceptici cu privire la această reducere. Pe lângă estimările lor, experiența noastră și confirmările clienților noștri care folosesc de ani de zile, confirmă această scădere. Procentul exact al reducerii costului depinde de mai mulți parametri pe care îi putem discuta.

De ce se reduce costul încălzirii spațiului?

În primul rând, pentru că spre deosebire de radiatoare, în cazul încălzirii în pardseală, agentul termic este folosit la o temperatură mult mai joasă, de numai 30-40 grade Celsius. Știți și voi fără vreo demonstrație că este mai rapid și ai nevoie de mai puțină energie ca să încălzești apa (sau orice alt agent termic) la 30-40 grade față de 60-70 de grade. Imaginați-vă că acest efort redus se întâmplă ani și ani de zile, mereu folosind mai puțină energie ca să încălzești agentul termic.

Eficiență termică sporită: Încălzirea în pardoseală funcționează prin transmiterea căldurii direct în podea, ceea ce duce la o distribuție uniformă a căldurii în întreaga cameră. Aceasta permite menținerea unei temperaturi confortabile la nivelul podelei, unde oamenii se află în mod obișnuit, în timp ce temperatura aerului poate fi mai scăzută. În comparație, radiatoarele încălzesc predominant aerul din încăpere, care apoi se ridică spre partea superioară a camerei, ceea ce poate duce la disconfort termic și pierderi de căldură prin plafon și pereți.

Distribuție eficientă a căldurii: Încălzirea în pardoseală permite o distribuție uniformă a căldurii în toată încăperea, eliminând zonele reci sau calde. Aceasta înseamnă că nu va fi nevoie să supraincalziți anumite zone pentru a compensa disconfortul termic în altele. Prin eliminarea acestor inegalități, se obține o utilizare mai eficientă a energiei și, implicit, costuri mai reduse de încălzire.

Reducerea pierderilor de căldură: Radiatoarele pot pierde căldură prin convectie și radiație către pereți și obiecte din jurul lor. În cazul încălzirii în pardoseală, căldura se disipează în principal prin radiație de la podea la încăpere, ceea ce minimizează pierderile de căldură prin pereți și ferestre. Prin reducerea pierderilor de căldură, sistemul de încălzire în pardoseală contribuie la costuri mai reduse de încălzire pe termen lung.

Durabilitate și mentenanță redusă: De principiu, nu necesită întreținere și nici reparații. Sistemul este gândit închis, separat de exterior. Ai în vedere că există și o Garanție de 10 ani.

2. Protecție și sănătate

În primul rând, temperatura este mai ușor de ținut într-o zonă constantă, tocmai potrivită. Cu toții știm cum este încălzirea prin radiatoare. Ba a încălzit aerul prea tare, ne este foarte cald și simțim că suntem prea îmbrăcați (deși nu suntem), ba ne este răcoare, în special la picioare. Cred că toți părinții cunosc episodul în care cei mici trebuiesc alergați pentru a le pune șosete. La nivelul podelei este totuși rece atunci când încălzirea se face prin calorifere. În cazul încălzirii prin pardoseală, căldura vine din podea astfel că cei mici se pot juca cum vor ei, iar ei vor pe jos. Știm asta, chiar de când eram noi mici. Totul se întâmpla pe jos, pe covor, pe parchet sau pe dușumea. Nu contează ce era jos, dacă stăteam în casă ne jucam pe jos. Prin această soluție, noi toți, dar cei mici în special, sunt protejați iar căldura din podea este plăcută, îmbietoare. Te face să te simți ca acasă. Ca în casa bunicilor, acolo unde era mereu cald, confortabil, familial.

Dacă beneficiul de mai sus n-ar fi suficient de important, ai în vedere că în cazul încălzirii în pardoseala, există o mișcare redusă a aerului în încăpere iar acest lucru înseamnă că nu se formează curenți de aer care să antreneze particulele de praf și alți alergeni. Acel praf nu-l mai inspirăm. Aș zice că acesta este un mare plus și este unul dintre acele avantaje puțin cunoscute. Temperatura constantă ajută și în prevenirea formării mucegaiului.

Să nu uităm că prin dispariția radiatoarelor reduci riscul pentru cei mici care acum au mai puține obiecte de care se pot lovi sau pe care le pot zgâria ori strica.

3. Design modern și economisire de spațiu

În cazul acestei soluții, aproape 100% din întreaga instalație este ascunsă și nu ocupă spațiu util. În plus, scapi de radiatoare. Acel spațiu se eliberează și poate fi amenajat după cum dorești. Dublu avantaj. Știm cât de prețios este spațiul iar această soluție îți aduce în casă o zonă în plus pe care o poti amenaja cum vrei.

4. Confort sporit, extra și în plus

Pe lângă confortul ambiental al unei temperaturi potrivite și constante, să ținem minte că întregul sistem de încălzire poate fi controlat de la distanță. Că vii din vacanță și vrei deja să încălzești ceva mai bine în casă ori că în două ore ajunge acasă de la birou, poti controla direct temperatura. Când ajungi acasă, să fie totul perfect. Putem, de asemenea, integra tot sistemul de încălzire într-un concept mai larg de Casă Inteligentă, în care multiple funcții ale casei sunt aduse împreună printr-un sistem de control semi-automatizat. Încă puțin timp și sistemele de inteligență artificială vor observa schimbările de care noi avem nevoie și vor face ajustări automate, după preferințele noastre.

Sistemul de încălzire poate fi controlat și prin termostate performante, inteligente.

În final, vedere perioada mare de garanție, împreună cu faptul că nu necesită întreținere sau mentenanță periodică, fac această alegere una de top. Există motive concrete pentru care a explodat cererea în ultimii ani iar scăderea prețului, per total, a făcut această soluție una accesibilă și pentru cei cu venituri medii.

Mai sunt și alte motive pentru care soluția încălzirii prin pardoseală este o alegere excelentă, dar credem că dacă avantajele expuse mai sus nu sunt suficiente atunci niciun alt motiv nu te va convinge. Chiar și așa, dacă ai întrebări, te invităm să suni un consultant specializat al Pro Instal Grup chiar acum și să afli răspunsul oricăror alte întrebări.

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Confirm că nu sunt robot!

Articole asemănătoare


Întrebări frecvente

Mai jos prezentăm cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul anilor din partea beneficiarilor, partenerilor și colaboratorilor. […]

AMBER GARDENS – eficiența energetică

AMBER GARDENS – eficiența energetică Pro Instal Grup prezintă cu bucurie și mândrie unul dintre proiectele rezidențiale de top în […]

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale – cele mai bune soluții de la REHAU Numărul spațiilor industriale a crescut constant în […]

Instalații sanitare – ce sisteme poți alege pentru casa ta?

Instalații sanitare – ce sisteme poți alege pentru casa ta? În prezent, datorită importanței deosebite acordate mediului înconjurător, gestionarea apelor […]

WhatsApp