Avantajele încălzirii în pardoseală.
Tema de astăzi. Avantajele încălzirii în pardoseală. Activăm în acest domeniu de 24 de ani. În tot acest timp, primim […]
Mai jos prezentăm cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul anilor din partea beneficiarilor, partenerilor și colaboratorilor. Răspunsurile menționate mai jos au caracter strict informativ, nu reprezintă ofertă fermă și nu creează obligații sau drepturi. Pentru întrebări care nu și-au găsit locul aici sau pentru lămuriri suplimentare ne puteți contacta prin oricare dintre mijloacele de comunicare trecute în site. Din punctul nostru de vedere, cel mai rapid și mai util este apelul telefonic.
Prețul pe metrul pătrat variază între 15 și de 50 euro pentru material și între 8 și 15 euro (pe mp) pentru manopera de executie. Prețurile materialelor sunt diferite în functie de sistemul de pozare al tevii (pe placă tacker, placă cu nuturi, sistem de renovare), calitatea materialelor și suprafata imobilului. Pretul maoperei variază în funcție de sistemul ales, suprafața de încalzit și condițiile de montaj.
În site puteți găsi chiar și un calculator de prețuri. Chiar dacă ofertele oferite sunt orientative și trebuiesc confirmate de un reprezentant Pro Instal, ele sunt cel mai adesea foarte aproape de realitate.
Ca răspuns scurt și punctual, aveți mai jos principalele avantaje:
– Confort prin distribuția uniformă a căldurii în camera;
– Costuri reduse de încălzire datorită faptului ca agentul termic este circulat în instalație la temperatură redusă (30-40 grade celsius);
– Economie de spațiu în încapere;
– Miscare redusa a aerului in incapere, nu antrenează curenți de praf;
– Nu necesită mentenanță periodică.
Pentru un răspuns mai pe larg puteți accesa blogul nostru unde puteți găsi articolul despre Avantajele/Beneficiile încălzirii în pardoseală.
– Încălzire în parodoseala (cu agent termic sau electrică);
– Încălzire cu radiatoare;
– Încălzire cu ventiloconvectoare;
– Încălzire cu panouri radiante;
Cei mai apreciați producători la nivel internațional sunt: REHAU, UPONOR, TECE, PURMO, HERZ.
Da, cu 30%-40%. Aveți mai jos motivele principale pentru care scade costul încălzirii.
Principalul motiv pentru care scade costul de încălzire pentru soluțiile în pardoseală este că apa ce circulă prin sistem este încălzită la o temperatură de numai 30 până la 40 de grade Celsius. Al doilea motiv important este că suprafața de transfer a căldurii este mult mai mare față de soluț
Diferența de cost dintre soluția de încălzire în pardoseală și cea cu radiatoare se amortizează în aproximativ 3-4 ani. După amortizare, scăderea costurilor lunare de încălzire devine economisire netă, datorită costurilor apropiate de zero cu întreținerea sistemului.
În faza de „roșu” a contrucțiilor noi și după decopertarea sapei existente în cazul celor care sunt în renovare.
Da, cu aproximativ 25% mai scumpa decat varianta clasica cu radiatoare, diferență de cost suplimentare care se amortizează în câțiva ani (aproximativ 3-4 ani).
Nu, însă la prima folosire în fiecare an, exista o inerție de câteva ore până la atingerea temperaturii dorite.
Pentru 50 mp durata aproximativă este de 8 până la 10 ore.
Pentru 120 mp durata aproximativă este de 16 până la 20 ore.
Da, prin instalarea de termostate de camera. Mai mult, există sisteme de control inteligent al temperaturii casei. Aceste noi funcționalități pot fi accesate și prin internet.
Da, daca se conectează la o sursă de apă răcită (pompă de căldură sau chiller).
Țeavă, distribuitor, robineți, bandă perimetrală, aditiv sapa, accesorii, automatizări. Aceleași componente sunt folosite și în cazul sistemului de încălzire în pardoseală.
Nu, se pot monta atât în pardoseală cât și în pereți și plafoane. Cu toate acestea, nu se recomandă instalare în plafon deoarece aerul cald se ridica, nu coboară.
Da, daca spatiul permite instalarea (10 cm înălțime) sau există și sisteme concepute pentru case care se renovează și care au o dimensiune redusă (2 cm inaltime).
Se remediaza printr-o îmbinare garantată de producator.
Răspuns: Nu.
Da, este chiar recomandat să fie asociat cu o pompă de căldură deoarece pompa de căldură are un coeficient de performanță mare cand produce agent termic la temepraturi scăzute (exact ce trebuie la incalzirea in pardoseala).
Automatizari cu control local cat si prin internet, precum și integrarea în sisteme de case inteligente.
Exista posibilitatea ca panourile solare sa aduca aport la incalzire in functie de configuratia spatiului tehnic.
Sperăm că întrebările prezentate aici sunt cele al căror răspuns îl și căutați. În caz contrar vă rugăm să ne contactați.
Tema de astăzi. Avantajele încălzirii în pardoseală. Activăm în acest domeniu de 24 de ani. În tot acest timp, primim […]
AMBER GARDENS – eficiența energetică Pro Instal Grup prezintă cu bucurie și mândrie unul dintre proiectele rezidențiale de top în […]
Încălzirea și răcirea spațiilor industriale – cele mai bune soluții de la REHAU Numărul spațiilor industriale a crescut constant în […]
Instalații sanitare – ce sisteme poți alege pentru casa ta? În prezent, datorită importanței deosebite acordate mediului înconjurător, gestionarea apelor […]