Încălzirea și răcirea spațiilor industriale – cele mai bune soluții de la REHAU

Numărul spațiilor industriale a crescut constant în ultimii ani. Pandemia de COVID-19 și schimbarea obiceiurilor de consum ale oamenilor au accelerat și mai mult creșterea numărului de astfel de spații, în special a halelor de depozitare, odată cu orientarea populației spre cumpărăturile online.

Vorbim, așadar, despre o tendință actuală pe piața construcțiilor industriale, coroborată cu o cerere de utilizare multiplă a acestor tipuri de construcții. Astfel, aceste spații banale la o primă vedere sunt gândite în prezent ca spații flexibile, care să poată acomoda mai multe tipuri de activități.

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale se bucură și ele de o atenție deosebită din partea constructorilor și beneficiarilor. Astfel, construcțiile din această categorie trebuie să răspundă atât cerințelor firmelor de construcții privind economisirea de timp la instalare și montare, dar și clienților finali care își doresc spații care să răspundă cât mai bine cerințelor privind eficiența energetică a clădirilor.

Ingineri dedicați progresului și confortului

Divizia Building Technologies a REHAU a pus întotdeauna în prim-plan satisfacția și confortul clientului, astfel că inginerii producătorului german au îmbrățișat încă de la înființarea companiei, cu peste 70 de ani în urmă, orientarea spre progres și inovație.

Tehnologiile pentru construcții de la REHAU sunt gândite astfel încât să răspundă tuturor nevoilor existente în piață, de la reducerea efortului constructorilor la satisfacerea celor mai exigente cerințe în materie de consum de energie.

Astfel, REHAU pune la dispoziția dezvoltatorilor din zona construcțiilor industriale o serie de soluții complete pentru încălzirea și răcirea acestui tip de spații.

Cerințe speciale pentru halele industriale

Piața construcțiilor industriale își are particularitățile sale, iar cerințele de finalizare rapidă a acestor construcții pot fi satisfăcute cu ajutorul unor materiale de calitate, care să răspundă în același timp și nevoilor constructorilor prin elemente ușor de utilizat și/sau montat.

În prezent, halele industriale trebuie să răspundă unor cerințe stricte, impuse de dezvoltatori în noul context:

  • Proiectare în vederea flexibilității utilizarii spațiului
  • Minimizarea consumului de energie, maximizarea confortului
  • Finalizarea construcției la timp

Pentru halele industriale, una dintre soluțiile puse la dispoziția dezvoltatorilor de REHAU este sistemul radiant de încălzire.

Sistemul de încălzire recomandat de REHAU pentru construcțiile industriale este cel cu țeavă RAUTHERM S, instalată în pardoseală, cu panouri radiante mari. Țevile RAUTHERM S au un profil de temperatură redus și oferă posibilitatea de executare ca încălzire a suprafețelor industriale în beton armat, în poziție neutră și în beton armat cu fibre din oțel.

Mai mult, sistemul REHAU este potrivit și pentru surse alternative de energie și/sau pentru utilizarea căldurii reziduale.

Avantajele sistemului de încălzire radiant:

  • Confort termic interior, prin profil de temperatură uniform
  • Temperaturi de operare reduse, oferind economii in costurile de exploatare
  • Fără costuri de întreținere
  • Nivel redus al vitezei aerului, ceea ce scade antrenarea prafului în hala

Sistemul de încălzire radiant s-a dovedit a fi o sursă primară de căldură extrem de eficientă pentru clădirile mari, de tip deschis, cum ar fi depozitele industriale. Avantajele sistemului radiant sunt date de instalarea rapidă și facilă, design-ul optimizat din punct de vedere energetic pentru viața clădirii și capacitatea de adaptare prin simpla rotire a unei supape la cerințele de încălzire în schimbare pe măsură ce utilizarea clădirii se schimbă. Responsabilii cu administrarea spațiului vor aprecia utilizarea facilă, necesitatea redusă de întreținere și posibilitatea de reconfigurare a spațiului fără obstacolele create de instalațiile clasice de încălzire.

Soluții de răcire cu instalare facilă și rapidă

Pentru răcirea suprafețelor din clădirile industriale, cerințele dezvoltatorilor și clienților finali au în vedere eficacitatea sistemului și caracteristicile sale în ceea ce privește montajul facil.

Plăcile de răcire în constructive uscată sunt compuse din plăci de gips cu țeavă RAUTHERM Speed 10 integrată. Plăcile au o grosime garantată în stare montată, dar sunt disponibile optional și cu cel mai ridicat grad de finisare a suprafeței – Q4.

Totodata, se pot folosi și plăcile de tavan tip “biscuit” cu dimensiuni 60 x 60 cm, ce sunt activate termic folosind RAUTHERM Speed 10, izolate pe intradosul placii cu 15 mm de polistiren EPS 100

Sistem modern de răcire și încălzire

Cea mai ieftina și eficientă soluție de răcire și încălzire pentru construcțiile nerezidențiale este temperarea miezului din beton. Această soluție se bazează pe capacitatea de stocare a temperaturii de către elementele de construcție. Spre exemplu, clădirile vechi care au ziduri foarte groase la exterior păstrează temperaturi scăzute chiar și pe timpul verii la interior, când afară aerul este irespirabil, datorită faptului că sarcinile termice sunt absorbite de elementele masive de construcție.

Această capacitate de stocare a temperaturii crește prin țevile de apă și căldură dacă acestea sunt dispuse în elementele de beton masiv.

Un astfel de sistem conferă eficiență energetică maximă și un confort sporit, necesită o investiție cu un cost scăzut, oferă o răcire lentă datorată lipsei curenților de aer.

REHAU pune la dispoziția partenerilor săi trei sisteme de temperare a miezului din beton, cu țevi RAUTHERM S, PE-Xa și sistemul de îmbinare fără garniture inelare, etanș pe termen lung, utilizabil fără orificiu de revizie. Mai mult, ele ajută la economisirea timpului pe șantier.

Trei sisteme de la REHAU:

  • Sistem de temperare a miezului din beton instalat la fața loculuiCircuitele sistemului de temperare a miezului din beton sunt adaptabile la geometria clădirii, au lungimi variabile și beneficiază de pozare simplă a țevilor, cu o distanță de pozare variabilă.
  • Module de temperare a miezului din beton – Beneficiază de montaj rapid, livrare Just-in-Time, fiind un modul cu dimensiuni variabile și geometrii standard și speciale.
  • Module de temperare a miezului din beton pentru instalarea în componente prefabricate din beton – Montarea acestui modul este posibilă indiferent de condițiile meteo, nu necesită întreruperea lucrărilor de construcție și oferă o calitate ridicată a execuției datorită prefabricării industriale.

Deși pare mai degrabă o caracteristică necesară în cazul construcțiilor rezidențiale, grija pentru confort și durabilitate a fost transpusă de REHAU și în afara sferei construcțiilor industriale din dorința de a răspunde cât mai bine tendințelor de pe această piață și cerințelor constructorilor și clienților finali. Reconfigurarea continuă a pieței industriale se bucură de atenția inginerilor și inovațiilor REHAU, care merg umăr lângă umăr cu schimbarea și facilitează activitatea de pe șantiere.

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Confirm că nu sunt robot!

Articole asemănătoare


Întrebări frecvente

Mai jos prezentăm cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul anilor din partea beneficiarilor, partenerilor și colaboratorilor. […]

Avantajele încălzirii în pardoseală.

Tema de astăzi. Avantajele încălzirii în pardoseală. Activăm în acest domeniu de 24 de ani. În tot acest timp, primim […]

AMBER GARDENS – eficiența energetică

AMBER GARDENS – eficiența energetică Pro Instal Grup prezintă cu bucurie și mândrie unul dintre proiectele rezidențiale de top în […]

Instalații sanitare – ce sisteme poți alege pentru casa ta?

Instalații sanitare – ce sisteme poți alege pentru casa ta? În prezent, datorită importanței deosebite acordate mediului înconjurător, gestionarea apelor […]

WhatsApp