Instalații sanitare – ce sisteme poți alege pentru casa ta?

În prezent, datorită importanței deosebite acordate mediului înconjurător, gestionarea apelor uzate a devenit o preocupare majoră în privința planificării sistemului sanitar. La construirea casei, un aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere este instalarea corectă a instalațiilor sanitare pentru a fi folosite într-o manieră eficientă și de durată.

Pentru a beneficia de apă menajeră și un confort în utilizare în locuință este nevoie indiscutabil de instalații sanitare eficiente și sigure. Prin intermediul lor, este garantată distribuția apei reci sau calde în locuință. În mod cert, alimentarea cu apă și sistemul de canalizare sunt componente de bază, ce se regăsesc în orice locuință.

Aspecte cheie privind proiectarea instalației sanitare

În proiectarea instalației sanitare este important să ai în vedere reglementările tehnice stabilite de autoritățile publice calificate, care prevăd proiectarea și calitatea instalațiilor.

La construirea unei case, proiectul instalației sanitare prevede aspecte legate de debitul de consum, calitatea apei (duritatea) utilizate în vederea alimentării și totodată presiunea acesteia în întregul sistem.

Este primordial ca la proiectare să se identifice dimensiunea corectă a instalației ținându-se cont de cerințele privind necesarul de apă.

În ceea ce privește sistemul de canalizare, un aspect esențial constă în aprecierea corectă a diferențelor de nivel în vederea bunei functionari a curgerii gravitaționale.

În momentul efectuării planului instalației sanitare trebuie să ții cont de:

  • Alimentarea cu apă – în cele mai multe cazuri, alimentarea cu apă se realizează de la rețeaua principală din zonă, dar sunt situații în care se apelează la surse proprii (pompa submersibila sau hidrofor). Este indicat să acorzi atenție calității apei și în funcție de aceasta poți opta și pentru dedurizarea acesteia (eliminarea sărurilor și impurităților din apă).
  • Selectarea tipului de încălzire a apei – aceasta se poate realiza prin conectarea la rețeaua comunității sau de la centrala proprie. Încălzirea apei de consum poate fi efectuată prin centrală cu gaz, boiler sau alte surse independente de instalația sanitară (de exemplu, panourile solare).
  • Alegerea instalației de canalizare – poți opta pentru racordarea la rețeaua publica de canalizare sau pentru fosă septică în măsura în care nu există varianta racordării la rețea. Pentru instalația de canalizare este necesară o atenție la alegerea materialelor potrivite pentru conducte (de exemplu, să fie rezistente la presiune sau coroziune).

Sistemele de instalații sanitare Rehau – Soluții inovatoare pentru locuința ta

Pentru locuințe moderne și eficiente din perspectiva funcționalității și al confortului privind utilizarea apei, REHAU oferă cele mai sigure și inovatoare sisteme de instalații sanitare. Numeroși specialiști recomandă sistemele Rehau datorită siguranței și fiabilității lor pe termen lung. Datorită tehnologiei de ultimă generație utilizată, sistemele prezintă o durabilitate și o rezistență excelentă la coroziune.

De asemenea, REHAU vine în întâmpinarea clienților cu soluții tehnice privind instalarea sistemelor de instalații sanitare, mai exact:

  • Certificat de garanție;
  • Îmbinare îngropată certificată Rehau cu clauza despăgubire;
  • Îmbinare controlată mecanic, având o marjă de eroare aproape de zero;

REHAU garantează durabilitatea instalațiilor și o siguranță și eficiență în funcționare pe o durată îndelungată.

În privința instalării acestor sisteme inovatoare, aceasta trebuie realizată de către un instalator autorizat care să țină cont de instrucțiunile de proiectare și montaj de la REHAU. De aceea, REHAU pune la dispoziția clienților o rețea națională de sute de instalatori Rehau, în vederea asigurării unei game variate de servicii.

Sistemul Rautitan – O soluție smart pentru asigurarea calității apei

REHAU oferă o soluție inovatoare privind instalația de apă potabilă necesară în orice locuință. Sistemul RAUTITAN garantează calitatea apei potabile prin utilizarea unor materiale rezistente, ce împiedică depunerea impurităților. Mai mult decât atât, sistemul este realizat din materiale special concepute să reziste la uzură și să asigure o funcționare pe termen îndelungat.

Cunoscut pentru dezvoltarea unor soluții potrivite necesităților clienților, Rehau oferă un sistem de viitor bazat pe RAUTITAN RX+, fiind un material metalic ce corespunde din punct de vedere igienic pentru apa potabilă. Țevile durabile și flexibile RAUTITAN în asociere cu o tehnică inovatoare de îmbinare cu manșon din polimer și fitinguri de racord oferă sistemul ideal pentru orice locuință.

Poți opta pentru RAUTITAN stabil (țevi din plastic și metal PE-Xa) pentru instalația de apă potabilă sau RAUTITAN flex (țevi din polietilenă reticulată) pentru o instalare flexibilă a instalațiilor, acestea fiind certificate pentru folosirea cu apă potabilă.

Un avantaj pe care îl oferă REHAU privind sistemul de instalații RAUTITAN este certificatul de garanție.

Dacă montajul se realizează de către un instalator autorizat, respectându-se tehnica de montaj RAUTITAN, se oferă clientului certificatul de garanție. Mai mult decât atât, Rehau garantează structura impecabilă a țevilor RAUTITAN și a fitingurilor cu manșon alunecător, acestea fiind verificate constant în timpul producției. Tehnologia de conexiune are un rol semnificativ în siguranța sistemului. Astfel, se oferă 10 ani garanție, asigurând clienții de integritatea îmbinării îngropate, certificată de Rehau.

Sistemul Raupiano Plus – Un sistem inovator pentru evacuarea apei din locuință

În ceea ce privește sistemul de canalizare al unei clădiri, Rehau oferă o soluție ingenioasă pentru evacuarea apei.

Sistemul RAUPIANO PLUS se remarcă prin țeava premium concepută pentru funcționarea silențioasă, ce prezintă un nivel de zgomot sub standardul menționat în directiva VDI 4100 cu privire la protecția fonică. Datorită stratului rigid al țevilor ce prezintă un adaos fonoabsorbant, zgomotul este redus într-o proporție semnificativă. Totodată, sistemul fiind fixat cu bride, acesta diminuează transferul zgomotului din instalație.

Acest fapt este susținut și confirmat de Institutul Fraunhofer, fiind una dintre cele mai importante organizații internaționale de cercetare privind inovațiile din inginerie, economie și alte arii de interes din Europa.

Un avantaj oferit de sistemul RAUPIANO PLUS este legat de protecția contra incendiilor. În asociere cu conductele RAUTITAN, nu este necesar controlul distanțelor minime al instalațiilor. Acest fapt este atestat în urma evaluării combinației dintre cele două sisteme. Pentru protecția termică, acest sistem este o variantă ergonomică și sigură.

Din punct de vedere al rentabilității, sistemul RAUPIANO PLUS prezintă numeroase avantaje printre care:

  • Economia de spațiu – datorită componentelor sale și a elementelor de fixare, sistemul nu necesită mult spațiu pentru montaj, acest lucru fiind posibil și în porțiuni strâmte;
  • Costuri reduse privind materialele – în comparație cu varianta clasică SML al conductelor din fontă și polimeri PP, costurile privind materialele sistemului RAUPIANO sunt diminuate semnificativ;
  • Instalare cu 30% mai rapidă – datorită protecției fonice oferite de țevile RAUPIANO se economisește din timpul de montare. Fiind îndepărtate numeroase erori de proiectare și reduse eforturile la montare, timpul de lucru este eficientizat considerabil.

Pentru țevile de canalizare RAUPIANO PLUS, REHAU garantează structura impecabilă a acestora și instalarea acestora fără nicio eroare. Pentru sistemul RAUPIANO PLUS, REHAU oferă clienților certificat de garanție.

Cutiile sanitare REHAU – O soluție eficientă privind montarea instalațiilor sanitare

REHAU oferă soluția privind facilitarea montării prin instalarea unei singure componente de bază. Datorită unor racorduri fixate cu precizie și linii delimitate, cutiile sanitare oferă avantajul unei montări sigure și eficiente. Conductele și fitingurile din cutie sunt conforme standardelor privind economisirea energiei. Totodată, cutiile sanitare diminuează răspândirea zgomotelor, oferind protecție atât fonică, cât și la condens.

REHAU pune la dispoziția clienților o varietate de cutii sanitare realizate la cele mai înalte standarde atât pentru racorduri individuale (RSB), cât și pentru cele în buclă de recirculare apa (RSB+) sau pentru montarea pe și sub tencuială.

Concluzii

Pentru a beneficia de un confort și o siguranță privind calitatea apei alege soluțiile smart oferite de REHAU privind instalațiile sanitare.

Sistemele de ultimă generație concepute de Rehau garantează o instalație optimă pentru apa potabilă și o evacuare eficientă și controlată a scurgerilor de apă. Cu alte cuvinte, aceste sisteme inovatoare sunt un mijloc inteligent și sigur de a asigura confortul, siguranța și igiena în locuința ta.

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Confirm că nu sunt robot!

Articole asemănătoare


Întrebări frecvente

Mai jos prezentăm cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul anilor din partea beneficiarilor, partenerilor și colaboratorilor. […]

Avantajele încălzirii în pardoseală.

Tema de astăzi. Avantajele încălzirii în pardoseală. Activăm în acest domeniu de 24 de ani. În tot acest timp, primim […]

AMBER GARDENS – eficiența energetică

AMBER GARDENS – eficiența energetică Pro Instal Grup prezintă cu bucurie și mândrie unul dintre proiectele rezidențiale de top în […]

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale – cele mai bune soluții de la REHAU Numărul spațiilor industriale a crescut constant în […]

WhatsApp