Sistemul de încălzire în pardoseală de la REHAU

Îți dorești o distribuție uniformă a temperaturii în toată locuința, fără efect de stratificare și fără curenți de aer?  Vrei să-ți reduci factura de încălzire cu până la 50%? Atunci ar trebui să iei în considerare un sistem de încălzire / răcire radiantă instalat în pardoseală. 

Beneficiile încălzirii în pardoseală

Sistemul de încălzire în pardoseală este economic

Funcționarea la temperaturi scăzute a agentului termic din sistemul de încălzire în pardoseală duce la economii substanțiale, de până la 50% din factura de încălzire lunara. Chiar dacă investitiția inițială într-o instalație de încălzire a casei cu calorifere este mai mică, cheltuiilile ulterioare cu întreținerea sunt net mai mari. 

De exemplu, pentru o casă cu o suprafață  de aproximativ 130 mp încălzirea prin pardoseală devine mai economică după numai 3 ani. Pentru case cu suprafața mai mare, amortizarea investiției în încălzirea prin pardoseală se face și mai repede.

Sistemul de încălzire în pardoseală este confortabil

În cazul caloriferelor căldura este concentrată în proximitatea acestora, în timp ce în restul camerei și la nivelul picioarelor este o temperatură mai rece. Pe de altă parte, sistemul de încălzire în pardoseală asigură încălzirea uniformă a aerului din încăpere, care se răcește ușor de la pardoseală spre plafon și nu mai există curenții de aer provocați de calorifere. 

Sistemul de încălzire în pardoseală este sănătos

Variațiile de temperatură sunt mici in cazul sistemelor de încălzire în pardoseală; praful nu se ridică, iar zonele umede se vor usca mai rapid, reducând riscul apariției mucegaiului și a ciupercilor. Sistemul este benefic pentru persoanele care suferă de alergii.

Sistemul de încălzire în pardoseală este estetic

Caloriferele ocupă din spațiul de locuit și te condiționează în privința modului în care îți vei amenaja locuința. 

Sistemul de încălzire în pardoseală, însă, nu ocupă spațiul camerei, ceea ce-ți asigură o libertate deplină în amenajare. Acum nu vei avea nicio problema în a-ți plasa canapeaua lângă fereastră. În plus, poate fi instalat sub orice tip de finisaj (gresie, piatră naturală, parchet, mochetă). Montarea lui implică să ai numai în vedere o grosime totală de aproximativ 10 cm de la placa de beton, incluzând aici și grosimea pardoselii. 

Sistemul de încălzire în pardoseală este fiabil

Nu în ultimul rând, sistemul de încălzire în pardoseală este sigur și nu necesită operații de întreținere; durata de viață estimată a tubulaturii este comparabilă cu cea a clădirii, de aproximativ 50 de ani. În schmb, caloriferele au o durata medie de funcționare de numai 10 ani.

Sistemul de încălzire în pardoseală de la REHAU

Sistemul de încălzire în pardoseală de la REHAU oferă soluții moderne, este confortabil şi bun pentru sănătatea locuinței. 

Țeava RAUTHERM. 

Țeava RAUTHERM S sau Speed este utilizată pentru sisteme de încălzire și răcire radiantă, fiind realizată din polietilenă reticulată PE-Xa, cu un strat superior de PE împotriva difuziei de oxigen.

– Apa caldă curge prin conductele REHAU din materiale etanşe de înaltă calitate, şi încălzeşte astfel, în mod uniform, suprafaţele.
– Flexibilitate cu până la 30% mai mare.
– Montare simplă, cu până la 20% mai rapidă. Datorită standardizării, riscul greşelilor de montaj este redus la ZERO.
– Consum de energie mai redus decât la sistemele de încălzire convenţionale.

Placa Varionova Silver. 

Cu tehnica nut-feder de conectare a plăcilor, se creează o barieră la umiditate, iar plăcile stau ferm conectate între ele. 
Oferă un grad înalt de flexibilitate şi este astfel potrivit pentru numeroase instalații datorită fixării excelente a țevilor și datorită proprietăților izolatoare.

Este singurul produs din România care asigură: 

– Izolație superioară cu grafit. 
– La aceeași grosime, o izolație cu 40% mai bună. 
– Polistiren estrudat Neopor, ce este de până la 3,5 ori mai dens față de alte sisteme.

Distribuitorul circuitelor de căldură

Distribuitorul de căldură de la REHAU este inima sistemului tău de încălzire și se folosește pentru distribuţia şi reglajul debitului.

– Este conceput din materiale de calitate ridicată. 
– Are dimensiuni reduse. Poate fi mascat într-o piesă de mobilier.
– Poate fi verificat cu usurinţă de către un specialist.

Controlul temperaturii cu termostatele REHAU

Sistemul de automatizare NEA SMART 2.0 este disponibil exclusiv la REHAU. 

– Este o soluție alcătuită din module, pentru sisteme de încălzire-răcire, potrivită pentru cerințe variate.
– Prezintă ermostate de cameră disponibile în variante de conexiune prin cablu bus și radio.
– Este posibil controlul temperaturilor tur – retur ale agentului termic, precum și integrarea dezumidificatoarelor.
– Sistemul poate fi operat confortabil, prin intermediul smartphone-ului, tabletei sau PC-ului, de oriunde.

Control vocal prin Amazon Alexa: Reglarea ușoară și confortabilă a temperaturii din cameră și activarea benzii luminoase de pe cadrul termostatului de cameră cu conexiune prin cablu BUS.

Detectarea deschiderii unei ferestre: Economie de energie. Se evită supraîncălzirea.

Tehnologie Geofencing (stabilire locație): Încălzirea funcționează doar atunci când este cineva acasă – sau în drum spre casă.

Echilibrare hidraulică automată: Confort sporit, simultan cu eficiență energetică: camerele primesc doar energia necesară pentru a atinge temperatura dorită.

Sfaturi pentru alegerea sistemului de încălzire în pardoseală

Acordă atenție sporită proiectului de instalații termice! 

Un sistem de încălzire în pardoseală eficient se proiectează ținând cont de necesarul termic în fiecare încăpere, tipul de finisaj, tipul de clădire, tipul de sursă de agent termic, temperaturile utilizate etc. 

Doar luând în calcul toți acești factori, vei obține confortul scontat împreună cu reducerea facturilor de energie. Sau vei constata că încălzirea radiantă nu este soluția potrivită pentru proiectul tău. 

Lucrează cu furnizori cunoscuți ! 

Banii tăi vor fi “îngropați” în șapă și trebuie să îți asigure confort și siguranță pentru mulți ani de acum înainte. 

Alege producători certificați, cu experiență, care îți pot oferi un sistem de calitate, adaptat nevoilor tale și specificațiilor din proiect, precum și sfaturi pertinente pentru implementarea corectă a acestuia. 

Instalează sistemul de încălzire în pardoseală cu firme de instalații specializate

Românul se pricepe la toate. Ca în orice domeniu, există însă nuanțe pe care doar oamenii cu experiență în domeniu le cunosc și le aplică. 

Oricât de bine ar fi fost dimensionat și oricât de bun ar fi furnizorul, o punere în operă defectuoasă poate duce le rezultate nedorite: supratemperatură sau dimpotrivă, temperatură insuficientă .

Capcane pe care e bine să le eviți:

Mobila
Planifică cu atenție distribuția elementelor de mobilier în locuință. O arhitectură a interiorului bine pusă la punct va oferi proiectantului de instalații toate datele necesare pentru dimensionarea unui sistem radiant eficient și te va scuti de neplăceri ulterioare

Finisajul
Designul e important, dar trebuie să ții cont și de caracteristicile produsului. Parchetul nu e doar un simplu parchet. Rezistența termică a acestuia va influența atât investiția inițială în sistemul radiant, cât și valoarea ulterioară a facturilor de încălzire.

Pasul de montaj
Mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bine. “Șefu, punem la pas de 10 și merge”.
Eficiența și longevitatea sistemului depind de alegerea corectă a pasului de montaj și de setarea corectă a temperaturii pe intrare și a debitelor pe fiecare circuit.
Lăsat să funcționeze “liber”, un sistem radiant duce la supratemperatură, costuri energetice nejustificate și, în timp, la deteriorarea finisajului.

Articole asemănătoare


Întrebări frecvente

Mai jos prezentăm cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul anilor din partea beneficiarilor, partenerilor și colaboratorilor. […]

Avantajele încălzirii în pardoseală.

Tema de astăzi. Avantajele încălzirii în pardoseală. Activăm în acest domeniu de 24 de ani. În tot acest timp, primim […]

AMBER GARDENS – eficiența energetică

AMBER GARDENS – eficiența energetică Pro Instal Grup prezintă cu bucurie și mândrie unul dintre proiectele rezidențiale de top în […]

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale – cele mai bune soluții de la REHAU Numărul spațiilor industriale a crescut constant în […]

WhatsApp