Încălzire în pardoseală sau calorifere? Investiție și amortizare, studiu comparativ.

Cum alegi între încălzirea în pardoseală si calorifere din punctul de vedere al investiției inițiale și al amortizării în timp? Acestei întrebări îi vom răspunde în continuare printr-un studiu comparativ realizat pentru o casă cu parter și o suprafață construită de aproximativ 130 de metri pătrați.

În cazul caloriferelor, investiția inițială este mai mică, dar plătești mai mult pe încălzire deoarece agentul termic trebuie încălzit la o temperatură mai ridicată. Pe de altă parte, investiția mai mare în încălzirea în pardoseală se amortizează în timp, datorită funcționării la temperaturi scăzute a agentului termic; obții economii lunare de până la 50% din factura de încălzire.

Am luat în calcul pentru studiul nostru de caz, pe de o parte, achiziționarea de calorifere din oțel și țevile de tip PE-Xa. Acestea sunt țevi cu cel mai înalt grad de reticulare și barieră la difuzia de oxigen. Sistemul de încălzire în pardoseală la care ne raportăm, pe de altă parte, este tip Varionova REHAU, care include include țeava Rautherm (de asemenea cu cel mai înalt grad de reticulare și barieră la difuzia de oxigen) și placa cu nuturi Varionova cu izolație termică și fonică, la care se adaugă și setul de accesorii REHAU.

În cazul ambelor variante au fost luate în calcul și sistemele inteligente de automatizare a încălzirii și cele de distribuție la încălzire.

Observăm că în cazul nostru, după numai 3 ani, investiția în încălzirea în pardoseală deja se amortizează. Pentru case cu suprafețe mai mari amortizarea se face și mai repede. 

În plus, dacă ținem cont și de faptul că sistemul de încălzire în pardoseală are o durată de viață de aproximativ 50 de ani, egal cu cel al casei, iar caloriferele de oțel trebuie schimbate în medie la 10 ani, rezultă clar că pe termen mediu și lung este mult mai rentabilă încălzirea în pardoseală.

Pentru mai multe detalii despre alegerea și montajul sistemului de încălzire în pardoseală, citește articolul tutorial ”Sistemul de încălzire în pardoseală de la REHAU” 

Articole asemănătoare


Apă potabilă de cea mai înaltă calitate – cele mai bune soluții pentru tine de la REHAU

Apă potabilă de cea mai înaltă calitate – cele mai bune soluții pentru tine de la REHAU Apa întreține viața, […]

Sistemul de încălzire în pardoseală de la REHAU

Sistemul de încălzire în pardoseală de la REHAU Îți dorești o distribuție uniformă a temperaturii în toată locuința, fără efect […]

Doriti un sistem flexibil de incalzire a suprafetelor? Apelati la profesionisti!

Doriti un sistem flexibil de incalzire a suprafetelor? Apelati la profesionisti! Indiferent de tipul de locatie in care se efectueaza […]

5 Intrebari despre Incalzirea prin Pardoseala. Aflati raspunsurile!

5 Intrebari despre Incalzirea prin Pardoseala. Aflati raspunsurile! Atunci cand dorim sa avem parte de o atmosfera cat mai placuta […]