Afla ce inseamna incalzirea prin pardoseala si cum functioneaza ea!

Ideea incalzirii in pardoseala

Nu este ceva nou. Romanii o foloseau cu succes.

Apoi a devenit o forma foarte populara de incalzire in Statele unite si in Europa de Vest.
Pentru a intelege mai bine ce inseamna incalzirea in pardoseala este necesar sa expunem principiile dupa care acest sistem functioneaza.

Aerul cald este mai usor decat aerul rece si se ridica. Acest sistem de incalzire se bazeaza pe tevile din pardoseala care functioneaza precum un radiator imens ce emite caldura pe toata suprafata pardoselii. Deoarece suprafata de emitere a caldurii este atat de mare, se pastreaza o temperatura constanta la nivelul pardoselii si deasupra ei.
Comparat cu un sistem de incalzire cu radiatoare(calorifere), incalzirea in pardoseala ofera caldura in mod constant si uniform. In cazul sistemului cu radiatoare, caldura nu este disipata uniform, iar asta duce la scaderea gradului de confort termic. Aerul cald de la ventilatoare sau suflante ridica praful din incapere foarte usor.

Un alt aspect important il reprezinta confortul adus de mobilitatea oferita de posibilitatea amenajarii libere a incaperii incalzite cu sistem de incalzire in pardoseala. Mobilierul poate fi asezat dupa dorinte si de asemenea se beneficiaza de eliberarea peretilor de spatiul ocupat de sistemele clasice de incalzire, de exemplu cele cu radiatoare(calorifere)

Modul de functionare

Modul in care functioneaza un sistem de incalzire prin pardosela este urmatorul:

Prima data se incalzeste structura pardoselei, apoi pardoseala in sine, iar apoi aceasta urmeaza sa radieze caldura pe toata suprafata incaperii. In cazul incalzirii unei incaperi prin pardoseala metoda de transfer a caldurii este aceea de radiere prin podea. Dintre multe metode de incalzire existente la ora actuala, metoda de incalzire prin pardoseala are cea mai mare eficienta.

Principiul de baza consta in apa calda care circula prin sistemul de tevi pozitionate in structura podelei.
Deoarece poseaua este o structura mult mai mare decat suprafata radiatoarelor traditionale, temperatura podelei va fi inferioara celei atinse in radiatoare ( podeaua de obicei atinge temeperaturi intre 22-28 grade Celsius).

Capacitatea de a crea confort termic la temperaturi mici ale aerului atrage atentia datorita economiei de energie facute astfel. Stabilitatea caldurii este asigurata de modul in care caldura este disipata de jos in sus. Este foarte important ca un sistem de incalzire a locuintei sa fie foarte bine proiectat pentru a asigura un confort termic optim.

Atat din punct de vedere al costurilor cat si din punct de vedere al eficacitatii, un sistem de incalzire in pardoseala, este una din cele mai eficiente metode de incalzire, deoarece nu permite acumularea de temperaturi ridicate la nivelele superioare ale spatiului locuit si asigura temperaturi optime la nivelul picioarelor.

Suprafetele din gresie, marmura sau piatra raspund foarte bine incalzirii in pardoseala. Nu doar aceste tipuri de pardosele pot sa fie incalzite prin acest sistem ci si cele din parchet laminat, lemn sau mocheta, atata timp cat au un strat inferior de izolatie termica.

Va invitam sa apelati la profesionisti in acest domeniu al incalzirii si puteti sa faceti asta printr-un apel la telefon sau prin-un email.

Ne puteti lasa un mesaj si pe pagina de Contact. Va asteptam si la sediul nostru din Bucuresti.

Articole asemănătoare


Întrebări frecvente

Mai jos prezentăm cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul anilor din partea beneficiarilor, partenerilor și colaboratorilor. […]

Avantajele încălzirii în pardoseală.

Tema de astăzi. Avantajele încălzirii în pardoseală. Activăm în acest domeniu de 24 de ani. În tot acest timp, primim […]

AMBER GARDENS – eficiența energetică

AMBER GARDENS – eficiența energetică Pro Instal Grup prezintă cu bucurie și mândrie unul dintre proiectele rezidențiale de top în […]

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale – cele mai bune soluții de la REHAU Numărul spațiilor industriale a crescut constant în […]

WhatsApp