Care sunt avantajele incalzirii prin pardoseala?

Vom expune cateva din motivele pe care le are incalzirea prin pardoseala si care reprezinta puncte importante pe care trebuie sa le luati in seama atunci cand doriti sa beneficiati de un confort termic sporit in locuinta dumneavoastra.

Economia de energie

Atunci cand vine vorba de energie, cu totii cautam sisteme care aduc odata cu instalarea lor o economie cat mai mare a energiei consumate pentru a incalzi o incapere.

Avand in vedere modul in care sistemele de incalzire prin pardoseala functioneaza, acestea au un coeficient de energie ridicat si astfel aduc o economie de energie care e foarte atragatoare in momentul cautarii unui sistem de incalzire. Starea de confort termic este resimtita chiar si la temperaturi mai scazute, fata de alte sisteme de incalzire, unde este nevoie de temperaturi mai ridicate pentru a resimti un confort termic.

Formele alternative de obtinere a energiei

Avantaj cu folosirea incalzirii prin pardoseala: pot sa fie utilizate sistemele alternative de generare a energiei.

Confortul termic

Unul din cele mai importante aspecte legat de incalzirea unei locuinte este confortul termic creat. Fiecare sistem de incalzire aduce cu el un anumit confort termic. Daca alegeti un sistem de incalzire in pardoseala veti beneficia de un confort termic sporit.

Sistemele de incalzire in pardoseala asigura o temperatura mai ridicata la nivelul pardoselii decat ofera sistemele de incalzire cu radiatoare. Astfel confortul termic resimtit de dumneavoastra este superior atunci cand alegeti sa utilizati incalzirea in pardoseala.

Disiparea caldurii in mod uniform

Acesta reprezinta un alt motiv pentru care trebuie sa luati in considerare aceasta metoda de a asigura caldura in caminul dumneavoastra.

Fata de varianta cu calorifere, incalzirea cu tevi in pardoseala ofera un confort termic ridicat datorita disiparii caldurii de jos in sus, nu din lateral in sus. Astfel veti resimti caldura, prima data la nivelul picioarelor, acolo unde disconfortul termic creat de utilizarea unui sistem de incalzire cu calorifere este resimtit cel mai tare.

Modul natural in care aerul cald urca din spre partea de jos a incaperii, inspre partea de sus, in combinatie cu pozitionarea incalzirii in pardoseala, asigura un confort termic optim pentru spatiul dumneavoastra de locuit.

Caracterul antialergic

In cazul utilizarii unui sistem de incalzire prin pardoseala, cota energiei convective este redusa, asta ducand la lipsa curentilor de aer. Antrenarea prafului este minima in incaperea in care este utilizata incalzirea prin acest sistem. Din punct de vedere al sanatatii, caile respiratorii sunt protejate in cazul folosirii acestui sistem de incalzire a locuintei, iar asta face din acest sistem de incalzire unul ideal de ales, pentru orice persoane, nu doar pentru cele care sufera de alergii.

Incaperi estetice

Toti ne dorim ca in locuinta noastra sa fie cat mai frumos. Suntem atenti la mai multe aspecte si incercam sa avem grija si de modul in care locuinta noastra este perceputa din punct de vedere vizual.

In functie de ce sistem de incalzire alegem pentru caminul nostru, acesta poate beneficia sau nu de un aspect estetic. Sistemul de incalzire in pardoseala este din acest punct de vedere, al esteticului, o alegere perfecta.

Inca din faza incipienta a proiectarii unei locuintei se va observa avantajul folosirii acestui tip de incalzire, prin pardoseala.

Proiectantul locuintei sau spatiului respectiv are la indemana o libertate mult mai mare atunci cand proiecteaza. Modul in care poate sa fie amenajate camerele din locuinta in cauza este in mod automat superior in comparatie cu alte variante clasice. Arhitectul nu mai este constrans de spatiul ocupat de radiatoare si astfel veti beneficia de si mai multe variante de amenajare interioara.

Protectia mediului

Datorita unei capacitati de incalzire mare chiar si la temperaturi mai scazute decat in cazul utilizarii unui sistem clasic de inclazire, sistemele de incalzire in pardoseala pot sa fie combinate cu diverse modalitati de obtinere a energiei necesare incalzirii locuintei dumneavoastra.

Cazanele in condensatie, pompele de caldura si colectoarele solare repreznta cateva din variantele alternative de asigurare a energiei necesare in cazul utilizarii unui sistem de incalzire prin pardoseala.

Va invitam sa apelati la profesionisti in acest domeniu al incalzirii si puteti sa faceti asta printr-un apel la telefon sau prin-un email.

Ne puteti lasa un mesaj si pe pagina de Contact. Va asteptam si la sediul nostru din Bucuresti.

Articole asemănătoare


Întrebări frecvente

Mai jos prezentăm cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul anilor din partea beneficiarilor, partenerilor și colaboratorilor. […]

Avantajele încălzirii în pardoseală.

Tema de astăzi. Avantajele încălzirii în pardoseală. Activăm în acest domeniu de 24 de ani. În tot acest timp, primim […]

AMBER GARDENS – eficiența energetică

AMBER GARDENS – eficiența energetică Pro Instal Grup prezintă cu bucurie și mândrie unul dintre proiectele rezidențiale de top în […]

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale

Încălzirea și răcirea spațiilor industriale – cele mai bune soluții de la REHAU Numărul spațiilor industriale a crescut constant în […]

WhatsApp